Waar je vroeger een serieus probleem had als je zichtvermogen afnam, zijn er nu talloze mogelijkheden om van deze vervelende kwaal verlost te worden. Ooglaseren is de laatste tijd enorm in opkomst en lijkt voor veel mensen een perfecte oplossing om voor eens en voor altijd verlost te zijn van beperkt zicht. Betekent dit dat we over enkele jaren geen brillen meer zullen zien in het straatbeeld? Nooit meer iemand tegenkomen op het toilet die zijn lenzen aan schoonspoelen is? Het zou kunnen, maar ondanks de medische vooruitgang kleven er aan alle manieren om beter te kunnen zien voor- en nadelen.

Waarom zou je een bril nemen en waarom juist niet?

Het grootste voordeel van een bril, is dat je hem altijd makkelijk bij de hand hebt en eenvoudig op en af kunt zetten. Een ander aspect is, dat een bril een hip mode-accessoire is geworden dat meer doet dan alleen je gezichtsvermogen verbeteren. Met de enorme keuze in monturen is er voor iedereen wel een bril te vinden die past bij je looks en identiteit. Ook voor jonge mensen, die nog in de groei zijn, is een bril de beste en meest voordelige oplossing. Je hoornvlies en netvlies veranderen nog als je groeit en ooglaseren of contactlenzen zijn dan vaak geen goede oplossing. Het nadeel van een bril is, dat je hem altijd bij de hand moet hebben als je hem nodig hebt en je moet wisselen van bril als je in de volle zon zit en een zonnebril nodig hebt.

Zijn contactlenzen een goede optie?

Veel mensen zweren bij hun contactlenzen. Nooit meer het geklungel met een bril en je kunt een zonnebril uitzoeken die niet op sterkte hoeft te zijn. Niet alleen is de keuze in monturen een stijlen veel groter dan voor een zonnebril op sterkte, vaak zijn de kosten ook aanzienlijk lager. Het grote nadeel van contactlenzen is natuurlijk dat je ze in en uit moet doen. Daarnaast heb je vast weleens mensen gezien die een vuiltje onder hun lens hadden. Dit doet pijn en lijkt eigenlijk vooral te gebeuren op momenten dat het het slechtst uitkomt.

Is ooglaseren iets voor jou?

Ooglaseren is een medische ingreep die je voor eens en altijd verlost van je slechte ogen. Door met een laser de lens van je ogen te bewerken, valt het licht weer perfect op je netvlies en heb je geen bril of contactlenzen meer nodig. Voor veel mensen is ooglaseren een perfecte oplossing als je je nooit meer zorgen wilt hoeven maken of je je bril wel bij je hebt, of je verzorgingssetje voor je contactlenzen. Met een ooglaserbehandeling ben je voorgoed verlost van slecht zicht en hoef je nooit meer ’s nachts op je nachtkastje te grabbelen naar je bril. Hoewel de behandeling kostbaar is, levert het laseren van je ogen je uiteindelijk een enorme besparing op.