Advertorial

Categorieën

Gepubliceerd op 14 September 2018

Gezocht: Mensen Die Weer Willen Horen Als Vroeger

Kies uw leeftijd en ontdek u in aanmerking komt:

In samenwerking met

Iedereen kent de uitdrukking wel: ouderdom komt met gebreken. Voor sommige dingen is daar niets aan te doen, maar voor andere zaken zijn er genoeg mogelijkheden. Bij gehoorverlies, bijvoorbeeld. Wil je snel weer net goed horen als vroeger? Misschien kom je in aanmerking voor een uitgebreide test.

Gehoorverlies komt veel voor

Er zijn ongeveer 1,5 miljoen mensen die last hebben van slechthorendheid. Toch is het een gevoelig onderwerp, met problemen waar mensen vaak onnodig lang mee door blijven lopen. Omdat de Nederlandse bevolking steeds ouder wordt, is de kans groot dat het aantal mensen met gehoorverlies ook toeneemt.

Wat is gehoorverlies?

Gehoorverlies betekent dat je hoorvermogen achteruit gaat, Dat kan betekenen dat je zachte geluiden niet meer hoort, maar het kan ook betekenen dat je zo goed als doof bent. Over het algemeen spreken we van gehoorverlies als je geluiden onder de 35 dB niet meer hoort.

Dat is het geval bij licht gehoorverlies. Je hebt  dan moeite om gesprekken op grote afstand of zachte gesprekken te volgen. Wordt het moeilijk om een gepsrek op 1 meter afstand te volgen, dan praten we over matig gehoorverlies. Gesprekken in een groep zijn dan meestal ook niet meer goed te volgen.

Ernstig gehoorverlies betekent dat je gesprekken op luide toon nog wel hoort, maar moeite hebt ze te verstaan. Daarboven praten we al over doofheid. Je hoort dan alleen nog omgevingsgeluiden op korte afstand. Gesprekken volg je alleen nog iemands mond ziet bewegen. De laatste stap is cophose, dat is totaal gehoorverlies.

Ontstaan van gehoorverlies

Gehoorverlies kan op allerlei verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je heel vaak in een lawaaiige omgeving bent, of door bepaalde medicijnen. Maar bij de meeste mensen gaat het om ouderdomsslechthorendheid: naarmate je ouder wordt, gaat het gehoor langzaam achteruit. Eigenlijk krijgt iedereen er vroeg of laat wel mee te maken. Toch gebruikt maar 1 op de 3 slechthorenden een hoortoestel. En dat is een gemiste kans, want het gebruik van een hoortoestel kan het dagelijks leven een stuk aangenamer maken. En eigenlijk is het net zo normaal als het dragen van een bril!

Hoortoestel: een leesbril voor je oren

Waarom is ons niet duidelijk, maar voor veel mensen is een hoortoestel een stuk grotere stap dan een bril. En dat terwijl een hoortoestel minstens net zo veel positieve invloed heeft op je leven!

Een hoortoestel versterkt de geluiden die je niet meer goed hoort bij gehoorverlies. Dagelijkse geluiden klinken weer een stuk mooier, zuiverder en beter. Hoe heerlijk is het om ‘s ochtends de vogeltjes weer te horen fluiten of het gebrabbel van je kleinkind te horen?

Bij gehoorverlies kan een hoortoestel je levenskwaliteit enorm verhogen. Het wordt makkelijk om contact te maken met de mensen om je heen en gesprekken te voeren en volgen. Je blijft beter bereikbaar voor de wereld, waardoor je beter in het leven blijft staan. Zo voorkom je dat je eenzaam in je eigen bubbel achterblijft. Laat gehoorverlies je levensgenot niet verpesten!

Twijfels over je gehoor?

Als je bang bent dat je gehoor achteruit gaat, kun je een gratis gehoortest laten uitvoeren. Een gespecialiseerde audicien bij jou in de buurt achterhaalt snel en eenvoudig of er inderdaad sprake is van gehoorverlies. Dat is natuurlijk kosteloos.

Als het inderdaad om gehoorverlies gaat kan een audicien je helpen om de juiste maatregelen te nemen. En je hoeft niet bang te zijn voor een groot en lomp apparaat achter je oren! Moderne hoortoestellen zijn van geweldige kwaliteit en kleiner dan ooit.

Door vooruitstrevende technieken wordt zacht geluid verstrekt en hard geluid gedempt. Zo heb je continu een prettig geluidsniveau, waardoor je in elke situatie moeiteloos kunt horen. Zo kun je weer volledig deelnemen aan het leven om je heen.

Het is wel belangrijk dat je meerdere hoortoestellen test. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken, het is maar net waar je precies last van en behoefte aan hebt. Maar wees gerust, er is gegarandeerd een hoortoestel dat aansluit op jouw wensen!

Gratis Een Revolutionair Hoortoestel testen?

Probeer nu gratis en vrijblijvend een hoortoestel op maat! Er is vaak een hoorcentrum bij je in de buurt om tijdelijk gratis de nieuwste hoortoestellen uit de proberen. Benieuwd of je in aanmerking komt?

Stap 1: Kies de provincie waar je woont en beantwoord een paar korte vragen.

Stap 2: Als je uitgekozen wordt om de nieuwste hoortoestellen te komen testen, belt Beter Horen je op om een afspraak te maken.