We hebben het allemaal druk: werken, een gezin, hobby’s, vrienden, een huishouden,… Daarnaast willen we ook nog eens goed voor onszelf zorgen, voldoende ontspannen, sporten en gezond eten. Helaas zijn er maar 24 uur op een dag en krijg je soms gewoon niet alles gedaan. Het is dan ook logisch dat je teruggrijpt naar diepvriesmaaltijden, afhaal- of leverdiensten. Maar dat is natuurlijk niet de gezondste oplossing. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je toch gezond en evenwichtig eet, ondanks een druk leven?

Voorbereiding is alles!

Het spreekwoord gaat niet voor niets ‘goede voorbereiding is het halve werk’. Dat geldt ook voor gezond eten! Stel op voorhand een (week)menu samen en laat je inspireren door de recepten die je op het internet kan vinden. Maak tegelijkertijd meteen je boodschappenlijstje klaar en vergeet daarbij niet te kijken wat je nog in de ijskast, vriezer en voorraadkast hebt liggen. Zo vermijd je dat je te veel of te weinig eten koopt.

Mealpreppen

Als de recepten het toelaten, kan je ook op voorhand al maaltijden klaarmaken. Zo zorg je ervoor dat je tijdens drukke momenten toch een gezonde keuze hebt! Ovenschotels zijn een goede optie om op voorhand klaar te maken. Vries een paar porties in en de rest kan je meteen opeten!

Geen tijd…

Je mag je nog zo goed voorbereiden, als je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan heeft je goede voorbereiding ook geen nut. Verschillende supermarkten hebben al afhaalpunten, maar dan moet je ook nog altijd zelf menu’s bedenken en recepten opzoeken.

De oplossing? Een maaltijdbox!

Een maaltijdbox brengt alles samen! Een gevarieerd en gezond menu, verse producten, recepten die maar een halfuur bereiding vragen, aangepast aan de voorkeuren van jou en je gezin én aan huis geleverd. De ideale manier om met een druk leven toch gezond te eten en tegelijkertijd tijd te besparen!

Zou een maaltijdbox jouw leven gemakkelijker maken? Klik hier en profiteer van een flinke korting op een maaltijdbox van HelloFresh. Maak bovendien kans op een schitterende Le Creuset set t.w.v. €375,-.