Advertorial

Categorieën

Gepubliceerd op 14 September 2018

Let op: deze symptomen wijzen op gehoorverlies

Kies uw leeftijd en ontdek u in aanmerking komt:

In samenwerking metGehoorverlies valt niet meteen op. Het begint met geleidelijke symptomen maar gaat daarna van kwaad tot erger. Wist u dat de meeste mensen té lang blijven rondlopen met (beginnend) gehoorverlies? Hoe sneller u zich bewust bent van de symptomen des te sneller u het kan oplossen. Zo hoeft u nooit meer een geluid te missen.

Symptoom 1: Aanwijzingen van vrienden en famillie

Gehoorverlies begint tamelijk onopgemerkt. Voor uw gevoel hoort u alles nog, terwijl er in werkelijkheid een aantal geluiden aan u voorbijgaan. Dat komt omdat uw hersenen zich aanpassen aan de nieuwe gehoorsituatie. Neem advies uit uw omgeving serieus want het kan zijn dat u inderdaad leidt aan gehoorverlies.

Symptoom 2: Oorsuizen

Het eerste herkenbare symptoom van gehoorverlies is ‘oorzuizen’. Dit wordt ook wel tinnitus genoemd. Sommige mensen horen het alleen in een stille ruimte, terwijl het voor anderen constant hoorbaar is. Neem dit symptoom serieus!

Symptoom 3: Volume wordt steeds verder opengedraaid

Waarom praten de gasten in de talkshow zo zacht? U zet de televisie iets harder om het goed te kunnen verstaan. Maar ook de radio staat wat u betreft te zacht. U zet het volume stukje bij beetje harder. Algauw merkt u dat het niet aan de apparaten ligt, maar aan uw gehoor.

Symptoom 4: Geen geluid in stereo

Gehoorverlies kan wisselen per oor. Vaak hoort iemand aan één van de twee oren minder goed, waardoor het lastig wordt om te bepalen waar een geluid vandaan komt. Ook kan het zijn dat u intonaties moeilijk verstaat.

Symptoom 5: Geluiden klinken hard en zacht

Uw gehoor functioneert anders per geluidsfrequentie. Zo kan het zijn dat u hoge tonen heel zacht hoort, terwijl u lagere tonen juist hard hoort. Of andersom. De ene keer hoort u alles goed, de andere keer niet… Dat kan u aan het twijfelen brengen. Neem van ons aan dat dit een gebruikelijk symptoom is van gehoorverlies.

Symptomen van gehoorverlies zijn niet onschuldig

De televisie staat iets harder, u antwoordt op een vraag die u eigenlijk maar half verstaat… Dat kan toch geen kwaad? Integendeel. gehoorverlies kan uw levenskwaliteit drastisch verlagen. Het leidt namelijk tot irritatie van uzelf en van uw omgeving. Bovendien kunt u vermoeid en onzeker worden. Ten slotte is het vrij gevaarlijk als u aan het verkeer deelneemt en het geluid van een anaderende auto of motor niet goed hoort.

De oplossing is dichterbij dan u denkt!

Herkent u zich in bovenstaande symptomen? Dan hebben we goed en slecht nieuws. Waarschijnlijk kampt u met gehoorverlies… Vervelend, maar niet onoverkomelijk. De oplossing is dichterbij dan u denkt! U kunt namelijk gratis een revolutionair hoortoestel testen. Meld u vrijblijvend aan en ervaar zelf hoe heerlijk het leven zonder gehoorverlies is!

Gratis Een Revolutionair Hoortoestel testen?

Er is vaak een hoorcentrum bij je in de buurt om tijdelijk gratis de nieuwste hoortoestellen uit de proberen. Benieuwd of je in aanmerking komt?

Stap 1: Kies de provincie waar je woont en beantwoord een paar korte vragen.
Stap 2: Als je uitgekozen wordt om de nieuwste hoortoestellen te komen testen, belt Beter Horen je op om een afspraak te maken.